krayini-g7-poobitsyali-y-nadali-pidtrimuvati-ukrayinu-ta-posiliti-sanktsiyi-proti-rosiyi

Країни G7 пообіцяли й надалі підтримувати Україну та посилити санкції проти росії

 • 43539 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. На дводенній зустрічі в Токіо міністри закордонних справ країн G7 обговорили ситуацію в Україні та скоординували її подальшу підтримку на тлі напруження на Близькому Сході. Лідери G7 обіцяють і надалі вводити санкції проти росії. Про це йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Японії, яка головує на засіданні, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що під час засідання міністри провели відверту дискусію щодо ситуації в Україні, включно з оцінкою поточної ситуації та перспектив. На початку засідання міністр Камікава заявила, що навіть в умовах зростання напруженості на Близькому Сході важливо, щоб G7 була єдиною в тому, щоб надіслати чіткий сигнал міжнародній спільноті: "Наша відданість підтримці України ніколи не похитнеться".

Після цього міністр Камікава заявила, що Японія продовжить запроваджувати подальші санкції проти росії та підтримувати Україну.

Щодо допомоги, міністр пояснила, що Японія оголосила і послідовно реалізує загальну суму 7,6 мільярда доларів США на підтримку України. Вона також пояснила, що Японія надала 2 автотрансформатори, які допоможуть багатьом киянам узимку.

Доповнення

Також вона зазначила, що середньо- та довгострокова підтримка відновлення та реконструкції також має вирішальне значення, в якій роль приватного сектора є особливо важливою, і що Японія планує провести японсько-українську конференцію для сприяння економічній реконструкції на початку наступного року.

За результатами обговорення міністри закордонних справ G7 погодилися, що:

  • G7 залишатиметься єдиною у своїй позиції щодо запровадження жорстких санкцій проти росії та надання рішучої підтримки Україні навіть у сьогоднішній міжнародній ситуації.
  • G7 прискорюватиметься зусилля щодо середньострокового та довгострокового відновлення та реконструкції в єдності державного та приватного секторів.
  • Необхідно просувати Формулу миру разом з міжнародними партнерами.

Нагадаємо

Голови МЗС країн "Групи семи" розпочали дводенні переговори в Токіо у вівторок, 7 листопада. Це  перша подібна зустріч після атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Мають обговорити допомогу для України, зокрема щит ППО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 57504 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101544 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96579 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77560 переглядiв

    Новини по темі