ukenru
krayini-g7-budut-kontrolyuvati-yadernu-programu-iranu

Країни G7 будуть контролювати ядерну програму Ірану

 • 6492 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив, що країни G7 взяли на себе зобов'язання контролювати ядерні амбіції Ірану. Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

"G7 взяли на себе зобов'язання контролювати ядерні амбіції Ірану", - цитує видання Трампа.

6 червня керівник прес-служби Держдепартаменту Гізер Нойєрт під час регулярного брифінгу для журналістів заявила, що Сполучені Штати зажадали від влади Ірану припинити процес збагачення урану і не займатися обробкою плутонію.

Відмітимо, що 4 червня поточного року аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї дав вказівку Організації з атомної енергії Ірану почати підготовку до розширення масштабів збагачення урану на випадок краху Спільного всеосяжного плану дій.

Нагадаємо, Спільний всеосяжний план дій був узгоджений Тегераном та групою 5+1 (п’ятьма постійними членами Ради Безпеки ООН: США, Росією, Китаєм, Францією, Великою Британією, а також Німеччиною), в 2015 році і в січні 2016 року набув стадію реалізації. СВПД передбачає скасування санкцій, введених проти Ірану Радою Безпеки ООН, США і Євросоюзом. Натомість Ісламська Республіка зобов’язалася обмежити свою ядерну програму, поставивши її під міжнародний контроль. Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід Вашингтона з іранської ядерної угоди, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій РБ ООН і односторонніх обмежувальних заходів, введених раніше США та ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу