ukenru
kravchuk-zayaviv-scho-z-rf-domovitisya-schodo-donbasu-praktichno-nemozhlivo

Кравчук заявив, що з РФ домовитися щодо Донбасу практично неможливо

 • 15970 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Перший президент України, глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що домовитися з Російською Федерацією щодо врегулювання ситуації на Донбасі практично неможливо. Про це він сказав під час форуму “Україна 30”, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Ми можемо констатувати, що домовитися з Російською Федерацією щодо врегулювання ситуації на Донбасі в тому статусі, в якому бачить себе Росія, і які завдання вони собі ставлять, практично неможливо. Ми маємо дивитися правді в очі. І не потрібно думати, що щось може змінитися найближчим часом", - сказав Кравчук.

Деталі

Кравчук послався на заяву так званого глави бойовиків “ДНР” Дениса Пушиліна в ефірі російського телеканалу, що завдання бойовиків є побудова "національно російської держави" та поступово "трансформуватися в Росію".

За його словами, Росія під час переговорів привласнює собі звання посередника та заявляє, що не є стороною конфлікту.

Доповнення

Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, член політичної підгрупи в ТКГ Олександр Мережко розповів, що серед труднощів, з якими зіткнулася нова українська делегація в ТКГ, це зокрема небажання Росії виконувати свої зобов’язання за Мінськими угодами та “конфлікт інтерпретацій”.

Кравчук повідомляв, що частина членів Ради безпеки Організації об’єднаних націй вказала на те, що саме Російська Федерація не виконує Мінських домовленостей і комплексу заходів.

Чергові засідання у межах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановані у режимі відеоконференції на 16-17 лютого.

Українські Національні Новини

Політика