kramatorsk-kilkist-postrazhdalikh-cherez-udar-armiyi-rf-zrosla-do-9

Краматорськ: кількість постраждалих через удар армії рф зросла до 9

 • 583909 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Дев'ять людей отримали поранення внаслідок ранкового обстрілу Краматорська 14 березня, повідомив Суспільному начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко, передає УНН.

Деталі

"Середньої важкості одна жінка. Всі інші мають легкі поранення. У лікарні отримують медичну допомогу дві людини, п'ять жителів — на амбулаторному лікуванні, двоє від госпіталізації відмовилися", — сказав він.

За словами Гончаренка, пошкоджені стіни другого під'їзду триповерхового багатоквартирного під'їзду, які, на перший погляд, можна відремонтувати. Всього у будинку 24 квартири. "На момент обстрілу з 24 квартир мешкали жителі у семи квартирах. Ми спілкуємось з мешканцями цих квартир. Спочатку жителі двох квартир мали бажання розселитися у комунальному житлі — це й гуртожиток, квартири, школа, але поки відмовилися всі. Хто до родичів у селище переїде, хтось хоче виїхати", — розповів керівник МВА.

Внаслідок обстрілів пошкоджені 25 три- та п'ятиповерхові будинків — здебільшого вибиті вікна, пошкоджені покрівлі. Комунальники допомагають ліквідувати наслідки обстрілів, зокрема, жителям пошкоджених квартир забивають на 1 поверсі вікна OSB-плитами, а з 2 поверху — плівкою.

"Після кожного обстрілу працівники управління цивільного захисту та управління житлово-комунального господарства виїжджають на місце та протягом одного-двох днів складають акти руйнування житла. Потім всі ці документи із заявами від власника житла, подаються до управління праці та соцзахисту населення. Кожного місяця у нас проводиться комісія, де вирішується скільки грошей треба компенсувати за зруйноване житло", — зауважив очільник Краматорської громади.

Олександр Гончаренко зазначив, що жителі можуть отримати від двох до п'ятдесяти тисяч гривень з місцевого бюджету за зруйновану оселю згідно зі ступенем руйнувань.

Нагадаємо

Російські війська 14 березня вранці вдарили ракетою по центру Краматорська.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Прем'єр Вірменії: У нас є проблеми з росією, але кризи немає

     • 595899 переглядiв

    Норвегія купить у Sikorsky 6 вертольотів Seahawk за 1,1 млрд доларів

     • 628173 переглядiв

    МОК відреагував на заклик Лондона з атлетів з росії та білорусі

     • 1210925 переглядiв

    В Токіо рекордно рано зацвіла сакура

     • 5266287 переглядiв

    шойгу наказав подвоїти виробництво високоточних ракет

     • 562952 переглядiв

    В Україні оголошена масштаба повітряна тривога

     • 359518 переглядiв