kraly-z-bibliotek-ridkisni-vydannia-pushkina-u-paryzhi-zatrymaly-trokh-vykhidtsiv-z-hruzii

Крали з бібліотек рідкісні видання Пушкіна: у Парижі затримали трьох вихідців з Грузії

 • 68494 переглядiв

Троє грузинів були заарештовані в Парижі за крадіжку рідкісних видань Пушкіна і підозрюються у причетності до групи, що стоїть за численними крадіжками творів мистецтва по всій Європі.

Трьох уродженців Грузії затримано в Парижі за звинуваченням у крадіжці з бібліотек рідкісних видань Олександра Пушкіна, передає УНН із посиланням на Journal du Dimanche.

Відомо, що затримано одного чоловіка та двох жінок, вік 24, 26 та 44 років. Вони доставлені до Центрального бюро боротьби з нелегальною торгівлею творами мистецтва (OCBC) у передмісті Парижа Нантере.

Слідство передбачає, що затримані – учасники міжнародної злочинної групи, що спеціалізується на крадіжках творів мистецтва та бібліографічних рідкісностей.

Перша крадіжка у Франції, за даними слідства, була здійснена групою в липні, у бібліотеці Ліона оригінал було підмінено копією. У жовтні двоє людей проникли до Національного інституту мов та цивілізацій, забрали кілька книг та рукописів, і зникли на машині, в якій на них чекав спільник.

Також відомо про крадіжку рукописів Пушкіна, а також раритетних видань Гоголя та Лермонтова, у Литві, з бібліотеки Вільнюського університету. На початку листопада підозрюваного, 38-річного чоловіка, затримали в Бельгії. Імовірно, він був пов'язаний із спільниками у Франції.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі