krainy-nato-zbilshyly-viiskovyi-biudzhet-2024-roku-na-12-vidsotkiv

Країни НАТО збільшили військовий бюджет 2024 року на 12 відсотків

 • 25141 переглядiв

Країни НАТО погодили цивільний і військовий бюджети на 2024 рік на засіданні Північноатлантичної ради. Про це повідомляється на сайті Альянсу, пише УНН.

Деталі

Згідно з повідомленням, цивільний бюджет установлено в розмірі 438,1 млн євро, а військовий бюджет - 2,03 млрд євро, що на 18,2% і 12% більше, ніж у 2023 році.

Цивільний бюджет НАТО надає кошти на персонал, операційні витрати, і витрати на програми штаб-квартири та її міжнародного персоналу. Військовий бюджет покриває операційні витрати штаб-квартири, командних структур НАТО, а також місій та операцій по всьому світу.

Третім основним елементом спільного фінансування НАТО є Програма інвестицій в безпеку НАТО, яка охоплює великі будівельні проєкти та інвестиції в системи командування й управління. Граничний обсяг на 2024 рік становить 1,3 млрд євро, що на 30% більше, ніж у 2023 році.

Заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане наголосив, що збільшення і розширення використання спільного фінансування дає змогу союзникам по НАТО більш ефективно розв'язувати спільні виклики безпеки.

Спільне фінансування демонструє солідарність і колективну волю союзників. У неспокійні часи ми потребуємо цього як ніколи

- сказав Мірча Джоане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Умєров обговорив зі Столтенбергом підтримку НАТО та потреби української армії у зимовий період

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нічна атака рф на Херсон: постраждала 80-річна жінка

     • 31039 переглядiв

    У Мелітополі вранці пролунав вибув - Федоров

     • 33700 переглядiв