ukenru
kozhen-tretiy-ukrayinets-gotoviy-chiniti-opir-rosiyskomu-vtorgnennyu-opituvannya

Кожен третій українець готовий зі зброєю в руках чинити опір вторгненню Росії – опитування

 • 20918 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Половина українців готова чинити опір російському вторгненню, кожен третій — зі зброєю в руках. Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки "Омнібус", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), інформує УНН.

Деталі

На запитання "У разі реалізації збройної інтервенції з боку Росії до Вашого міста чи села, Ви вдалися б до будь-яких дій і якщо так, то яких саме?", кожен третій опитаний українець (33,3%) відповів, що готовий чинити збройний опір.

Шляхом участі в акціях громадянського опору готові опиратися 21,7%.

Загалом одним чи іншим способом чинити опір готові 50,2% українців.

Водночас виїхали б у безпечніший регіон – 14,8% респондентів, виїхали б закордон – 9,3%, нічого б не робили – 18,6%. Ще 12,1% не визначилися із відповіддю, а 1,1% відмовилися відповісти на запитання.

У регіональному вимірі готовність чинити опір варіює від 60,5% на Заході до 37,2% на Сході. Готовність чинити збройний опір – від 39,7% на Заході до 25,6% на Сході.

У КМІС зазначають, що у вересні 2015 року проводили аналогічне опитування про методи опору інтервентам або окупантам, за результатами якого 23,8% респондентів відповіли, що чинитимуть збройний опір, а 28,6% – чинитимуть опір шляхом участі в акціях цивільного опору такі як демонстрації, протести, марші, бойкоти, страйки, громадянська непокора. Загалом в один чи інший спосіб чинити опір було готові 52,4% респондентів.

Додамо

Опитування проводили з 3 до 11 грудня 2021 року серед людей віком від 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах України.  

Метод опитування — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Усього опитали 2000 респондентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина українців вважають Білорусь ворожою країною, Росію 72% - опитування

Українські Національні Новини

Суспільство