kosovo-peredast-ukraini-bronemashyny-vantazhivky-ta-minometni-snariady

Косово передасть Україні бронемашини, вантажівки та мінометні снаряди

 • 73190 переглядiв

Косово надасть Україні два пакети військової допомоги, що складаються з мінометних мін, вантажівок, бронетехніки та боєприпасів.

Республіка Косово надасть Україні два пакети військової допомоги. Про це повідомив міністр оборони Косова Еюп Мачедонсі, передає УНН.

Деталі

Заяву про допомогу Україні він зробив на 20-му засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося 19 березня на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

Допомога складається з боєприпасів до мінометів, вантажівок та бронемашин. Мачедонсі наголосив, що Косово продовжуватиме підтримувати "Україну у її героїчній війні проти російської агресії".

Він також повідомив про надання Україні другого пакета військової допомоги, який складається з мінометних снарядів.

Сьогодні на засіданні Контактної групи з питань оборони України я оголосив про наш другий пакет військової допомоги для України, що складається з мінометних снарядів

написав Мачедонсі у Twitter (X).

Міністр також заявив, що перший пакет допомоги з вантажівками, тактичними та броньованими автомобілями буде доставлений до України наступного тижня.

Доповнення

Косово вперше відправляє військову допомогу Україні. Косово входить до числа країн, які засудили та підтримали санкції ЄС проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Популярні

Новини по темі

Велика Британія та Австралія уклали оборонну угоду

 • 34803 переглядiв

WSJ: Ассанж може уникнути екстрадиції

 • 31259 переглядiв