koryhuvav-raketni-udary-po-odesi-zatrymano-ahenta-fsb

Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

 • 20997 переглядiв

СБУ затримала в Одесі агента фсб, який збирав координати для ракетних та безпілотних ударів по місту, у тому числі по позиціях протиповітряної оборони, таємно фотографуючи цілі та передаючи інформацію своєму російському куратору.

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб в Одесі. Зловмисник збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Серед пріоритетних цілей ворога були бойові позиції систем ППО, які обороняють повітряний простір обласного центру,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Щоб виявити геолокації українських військ, фігурант на власному авто об’їжджав місто та його околиці, де приховано фотографував потрібні йому об’єкти. Отримані відомості він передавав своєму куратору з рф через анонімний чат у месенджері.

У разі захоплення Одеси ворожий поплічник сподівався за протекції російської спецслужби очолити "будівельне управління" місцевої окупаційної адміністрації рф.Співробітники СБУ завчасно викрили і задокументували агента, а потім затримали його на гарячому. Зловмисник перебував поблизу військового об’єкта, де намагався відзняти його периметр.

За даними слідства, фігурантом є 55-річний мешканець прибережного селища в Одеському районі, який періодично публікував свої прокремлівські коментарі на російських ТГ-каналах.Через це чоловік потрапив "до уваги" фсб, яка у червні цього року дистанційно завербувала його.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з фсб.Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Підпалювали релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці: затримано диверсантів фсб12.07.24, 11:10

Популярні

Новини по темі

Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

 • 20997 переглядiв

Війська рф вдарили по селу на Херсонщині: поранено жінку

 • 22857 переглядiв

Курс валют на 15 липня: гривня на новому історичному мінімумі

 • 23331 переглядiв