ukenru
koronavirus-v-ukrayini-u-moz-nazvali-regioni-z-naygirshoyu-epidsituatsiyeyu-4

Коронавірус в Україні: у МОЗ назвали регіони з найгіршою епідситуацією

 • 30882 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Станом на 4 лютого ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 не дозволяє послаблювати карантин у всіх областях України та у місті Києві. Найгірша ситуація із готовністю до послаблення обмежень – на Прикарпатті, Буковині та Миколаївщині. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Деталі

За даними МОЗ, до послаблення карантину не готові: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

Серед них найвищий показник захворюваності на 100 тис. населення: в Івано-Франківській області - 294,4 (зростання за добу), у Чернівецькій області - 284,4 (зменшення за добу), у Миколаївській області – 188,4 (зменшення за добу).

Найнижчий показник захворюваності: у Кіровоградській області – 43,2 (зменшення за добу), у Херсонській області - 84,8 (зменшення за добу) та в Дніпропетровській області - 95,7 (зменшення за добу).

Вказується, що дані з тимчасово окупованих АР Крим та міста Севастополь відсутні.

Загалом по Україні показник захворюваності за 14 днів на 100 тис. - 143,4.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я 1-ї хвилі за останні 4 дні перевищує 50% лише в Івано-Франківській області - по підтверджених та підозрілих випадках.

Доповнення

В Україні на ранок 4 лютого зафіксовано вже 1 232 246 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало 1 055 406 осіб, летальних випадків – 23 229. Хворіють наразі 153 611 осіб, за добу кількість активних хворих знизилася на 4 991.

Добовий приріст нових випадків захворювання, за 3 лютого - 5 тисяч, зростання проти дня раніше. При цьому вже четвертий тиждень поспіль за добу людей одужує більше, ніж захворіло. Водночас, за останню добу кількість госпіталізованих сягає близько 1,9 тисячі.

Українські Національні Новини

Суспільство