ukenru
koroleva-yelizaveta-ii-priynyala-angelu-merkel-u-vindzorskomu-zamku

Королева Єлизавета II прийняла Ангелу Меркель у Віндзорському замку

 • 20725 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Ангєлиела Меркель незадовго до закінчення своєї каденції на посаді канцлерки Німеччини здійснила візит до Великої Британії і втретє побувала на аудієнції в королеви Єлизавети II. Про це пише УНН з посиланням на інформагенцію DPA.

Деталі

Королева Великої Британії Єлизавета II прийняла у Віндзорському замку канцлерку Німеччини Анґелу Меркель, каденція якої завершується восени. Вочевидь, це останній візит Меркель до замку у такому статусі, адже вона не братиме участі в наступних виборах до Бундестагу.

Зазначають, що особиста аудієнція у британської королеви в часи пандемії коронавірусу - рідкість і велика честь для канцлерки. Досі 95-річна монархиня проводила аудієнції переважно віртуально через поширення COVID-19 у світі.

Нагадаємо

Після саміту G7 в Корнуоллі в червні Меркель була особливо зворушена зустріччю з монархом і охарактеризувала її як “унікальний досвід”.

На той момент королева і канцлер були вже знайомі: Королева вже приймала Меркель двічі — в 2008 і 2014 роках. Королева раніше перебувала також з візитом в Берліні.

Українські Національні Новини

Новини Світу