ukenru
korabli-rf-minimalno-zakhischeni-na-zakhodi-chornogo-morya-na-tli-nevdach-bilya-ostrova-zmiyiniy-britanska-rozvidka

Кораблі рф мінімально захищені на заході Чорного моря на тлі невдач біля острова Зміїний - британська розвідка

 • 127372 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Кораблі рф мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря на тлі невдалих спроб закріпитися на острові Зміїний та втрати крейсера "Москва", повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"На острові Зміїний тривають бої, і росія неодноразово намагалася зміцнити свій незахищений гарнізон, розташований там. Україна успішно вразила російські засоби ППО та кораблі постачання за допомогою безпілотників Bayraktar. Російські кораблі постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря після відступу російського флоту до Криму після втрати "Москви", - вказали у британській розвідці.

Деталі

Як зазначають у Міноборони Великої Британії, "нинішні зусилля росії щодо нарощення своїх сил на острові Зміїний дають Україні більше можливостей для участі у бойових діях російських військ та техніки". "Якщо росія зміцнить свої позиції на острові Зміїний за допомогою стратегічних крилатих ракет ППО та берегової оборони, вони можуть домінувати у північно-західній частині Чорного моря", - додали у британській розвідці.

Доповнення

В експертних колах вказують, що острів Зміїний – важливий стратегічний об’єкт, адже дозволяє повністю контролювати Чорне та Азовське моря.

Українські Національні Новини

Суспільство