ukenru
korabel-dragon-pristikuvavsya-do-mks

Корабель Dragon пристикувався до МКС

 • 13427 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Вантажний корабель Dragon, створений компанією SpaceX, здійснив в суботу стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС). Трансляція велася на сайті NASA, передає УНН.

Захоплення Dragon і його підводка до шлюзового люка модуля Harmony були здійснені за допомогою маніпулятора Canadarm 2. Далі Dragon був зафіксований за допомогою стикувального механізму. Як повідомила диспетчер трансляції, операція була завершена в 12:01 за часом Східного узбережжя США (19:01 за київським часом).

Це 18-й комерційний політ з метою постачання МКС, що виконується SpaceX на замовлення NASA. Dragon доставив на станцію більше 2,5 т вантажів - продовольство, обладнання та матеріали для проведення декількох десятків наукових експериментів. Для даної місії застосували капсулу для повернення Dragon, яку раніше вже двічі відправляли в космос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-президент США розповів про програму повернення американців на Місяць

Як очікується, екіпаж станції приступить до розвантаження доставленого обладнання та продовольства в неділю.

Нагадаємо, запуск ракети-носія Falcon 9 з кораблем Dragon був здійснений в четвер з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида). Планується, що Dragon буде повернутий на Землю приблизно через чотири тижні. Як планується, на його борту буде близько 1,5 т вантажів. Він повинен буде приводнився в Тихому океані, недалеко від узбережжя штату Каліфорнія.

Українські Національні Новини

Новини Світу