ukenru
korabel-donbas-vms-ukrayini-scho-rukhavsya-u-bik-kerchenskoyi-protoki-v-azovskomu-mori-lig-na-zvorotniy-kurs

Російські ЗМІ: корабель "Донбас" ВМС України, що рухався у бік Керченської протоки, "ліг на зворотній курс"

 • 15065 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Корабель "Донбас" ВМС України, що рухався у бік Керченської протоки в Азовському морі, "ліг на зворотний курс", на запити не реагує. Про це пише агенство ТАСС, інформує УНН.

Цитата

"Корабель управління "Донбас" ліг на зворотний від Керченської протоки курс, на запити не реагує. Дії екіпажу українського корабля розцінюються як провокаційні і такі, що створюють загрозу безпеці мореплавання", - наводить повідомлення ФСБ РФ, агенство ТАСС.

Що передувало

9 грудня о 09:12 корабель управління "Донбас" ВМС України знявся з рейду порту Маріуполь і вирушив у напрямку Керченської протоки.

"О 13:45 корабель берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії, який супроводжував "Донбас", попередив його про необхідність дотримання російського законодавства (у частині, що стосується подання необхідних заявок на проходження Керченської протоки)", - інформувало видання.

Додамо

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся невизнаний країнами світу "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила (анексувала) Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на "референдумі". Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про "приєднання" Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова та називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Українські Національні Новини

Суспільство