ukenru
konverttsentr-z-obigom-u-156-mln-grn-vikrili-u-kiyevi

Конвертцентр з обігом у 156 млн грн викрили у Києві

 • 15891 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Правоохоронцями у столиці припинено діяльність конвертаційного центру, який протягом 2015-2017 років надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, переважно з Києва. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури столиці.

"Київською місцевою прокуратурою №5 спільно із співробітниками податкової міліції ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у Києві припинено діяльність конвертаційного центру, який протягом 2015-2017 років надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, переважно з міста Києва. Під час розслідування кримінального провадження була встановлена група осіб, які через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії (загалом їх встановлено 15) надавали послуги з конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій і незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, проконвертовані грошові кошти, а також підроблені первинні документи доставлялися кур’єрами службовим особам цих підприємств, а обмін валют самими учасниками конвертаційного центру здійснювався в незаконно діючих пунктах обміну валют.

"При цьому за надання вказаних послуг учасники злочинної групи отримували від підприємців "винагороду" у розмірі 10-12% від загальної суми проконвертованих коштів. Загальний же обіг конвертаційного центру за період 2015-2017 років становив понад 156 млн гривень", - додали у прокуратурі.

Під час досудового слідства встановлено головне офісне приміщення, де здійснювалися оптові валютно-обмінні операції, квартиру організатора злочинної схеми, де зберігалися грошові кошти, а також автомобілі, на яких вони перевозилися, зазначили у відомстві.

"За результатами проведених 12 обшуків в офісних, складських приміщеннях, в автомобілях та за місцями проживання фігурантів вилучено комп’ютерну техніку, планшети, мобільні телефони, первинні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 20,5 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Наразі із засновниками та посадовими особами зазначених підприємств проводяться слідчі дії. Вирішується питання про накладання арешту на вилучено майно та грошові кошти.

Нагадаємо, конвертаційний центр з обігом понад 50 млн грн викрили в Одесі.

Українські Національні Новини

Київ