ukenru
konverttsentr-z-obigom-bilshe-118-mln-grn-likviduvali-na-cherkaschini

Конвертцентр з обігом більше 118 млн грн ліквідували на Черкащині

 • 9844 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. На Черкащині ліквідовано конвертцентр з обігом більше 118 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі ДФСУ.

Правоохоронці ліквідували конвертаційний центр, який надавав послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку підприємствам реального сектору економіки Черкаської, Дніпропетровської та Київської областей.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України встановлено, що групою, у складі трьох осіб, для ведення незаконної діяльності протягом 2016-2017 р. використовувалася низка підприємств з ознаками фіктивності та підприємств-імпортерів, які формували штучний податковий кредит.

Останні, у свою чергу, перераховували грошові кошти за нібито придбані ТМЦ та виконані роботи та/або надані послуги на банківські рахунки транзитно-конвертаційних підприємств – учасників конвертаційного центру, відкриті в 5 банках.

Отримані готівкові кошти в подальшому передавалися клієнтам за виключенням частини коштів у розмірі 10-12%, які учасники групи залишали собі у якості винагороди.

Для формування штучного податкового кредиту використовувалися також підприємства реального сектору економіки, які продають за готівку пересічним громадянам тканини, взуття та одяг.

Загальний обсяг виведених в тіньовий обіг коштів протягом 2016 – 2017 років склав понад 118 млн грн. Ймовірні втрати бюджету лише з ПДВ складають близько 19,7 млн грн.

В результаті проведених 5 обшуків було вилучено більше 300 тисяч гривень, 35 печаток підприємств, комп'ютерну техніку, первинні фінансово-господарські документи та чорнові записи.

Тривають слідчі дії.

Як повідомляв УНН, конвертцентр з обігом у 600 млн грн викрили у Дніпрі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП