ukenru
kontrrozvidka-sbu-zatrimala-rozvidnika-lnr

Контррозвідка СБУ затримала розвідника "ЛНР"

 • 14639 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. За результатами спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Луганщини, який був членом незаконних збройних формувань і брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС. Про це повідомила пресслужба СБУ, інформує УНН.

Цитата:

“...встановлено, що мешканець Луганщини у 2014 році приєднався до так званого "3-го Станично-Луганського батальйону десантно-штурмової бригади" НЗФ "ЛНР". Згодом продовжив злочинну діяльність на посаді розвідника у складі так званої "окремої розвідувальної роти 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Контррозвідники встановили, що бойовик виконував розвідувальні завдання у районі Станиці Луганської, Чорнухино та Дебальцево.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (“участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях”) Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 110 ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Варто нагадати

21 січня Служба безпеки України затримала українця, який "проходив службу у створеному і контрольованому російськими спецслужбами" так званому “МДБ ЛНР”.

Раніше на Луганщині оголошено про підозру шістьом учасникам незаконних збройних формувань, які причетні до злочинів проти національної та громадської безпеки. Четверо мешканців добровільно приєдналися до так званого “МДБ ЛНР”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП