ukenru
kontrnastup-na-kharkivschini-danilov-nazvav-spivvidnoshennya-vtrat-zsu-i-viysk-rf

Контрнаступ на Харківщині: Данілов назвав співвідношення втрат ЗСУ і військ рф

 • 375972 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Під час контрнаступу у Харківській області окупаційні війська рф зазнають втрат вдесятеро більше, ніж ЗСУ. Українські захисники "ламають стереотипи", оскільки за законами війни, більші втрати несе той, хто наступає. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі 24 каналу, передає УНН.

Цитата

"Я можу сказати співвідношення втрат противника щодо наших втрат. На сьогодні вони складають 1 до 9-10. На одного нашого загиблого, на жаль, воїна припадає 9-10 загиблих рашистів, які вдерлися на нашу землю. Це дуже цікавий показник тому, що за законами війни, коли ви йдете в наступ, ви втрачаєте набагато більше, ніж при обороні", - сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, українські захисники "ламають стереотипи" у військовій справі. Він додав, що далеко не кожна країна здатна так протистояти ворогу.

"Ми ламаємо багато стереотипів на сьогодні і для представників НАТО, і для наших партнерів. Вони.. вони приємно здивовані тією якістю роботи наших військових, наших цивільних та всього нашого суспільства у боротьбі за незалежність і свободу", - зазначив він: "Наша країна показує дуже яскравий приклад для всього світу, як треба захищати свою Батьківщину."

Нагадаємо

Станом на 14 вересня ЗСУ звільнили 388 населених пунктів в Харківській області, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його оцінкою військовослужбовці очистили від військ рф 8500 кв. км території області.

Окупованими залишаються ще 6% області.

Українські Національні Новини

Суспільство