ukenru
konflikt-mizh-virmeniyeyu-ta-azerbaydzhanom-pashinyan-podzvoniv-putinu-ta-makronu

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном: Пашинян подзвонив путіну та Макрону

 • 254216 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Через збройне протистояння на кордоні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував російському диктатору. Про це повідомляє прес-служба вірменського уряду, передає УНН. Після розмови з російською стороною, вірменський премʼєр подзвонив президенту Франції Еммануелю Макрону.

Деталі

Під час розмови з путіним, Нікол Пашинян назвав дії азербайджанської сторони "неприпустимими та наголосив на важливості адекватної реакції міжнародної спільноти". Пізніше Пашинян поговорив телефоном із стурбованим президентом Франції Еммануелем Макроном. Той зазначив, що вважає "неприйнятною подальшу ескалацію напруженості" та наголосив на "необхідності розрядити обстановку".

Невідомо, чи просив вірменський прем’єр військової допомоги в ОДКБ. 

Як відомо, Вірменія входить до Організації договору колективної безпеки, тобто напад на цю країну передбачає реакцію інших країн ОДКБ - Білорусі, Росії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану.

Міністерство оборони Азербайджану назвало інформацію про вторгнення азербайджанських військ на територію Вірменії абсурдом

Нагадаємо

Після опівночі у вівторок, 13 вересня, підрозділи збройних сил Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних гармат.

Українські Національні Новини

Новини Світу