ukenru
kompaniyu-povyazanu-z-nardepom-zvinuvatili-u-spivpratsi-z-okupantami

Компанію, пов'язану з нардепом, звинуватили у співпраці з окупантами

 • 10556 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Компанія "АІС Автодом Донецьк", пов'язана з екс-регіоналом, народним депутатом України Дмитром Святашем, продовжує працювати на окупованій території країни, повідомили харківські ЗМІ, передає УНН.

Вони вказують, що "АІС Автодом Донецьк" нібито навіть стала постачальником авто для потреб псевдовлади "ДНР".

Дані аналітичного порталу "Youcontrol" підтверджують, що зазначена компанія не перебуває в процесі припинення діяльності і продовжує роботу за адресою м.Донецьк, вул.Разенкова, будинок 14 а/2. Керівником компанії значиться Олексій Шапка, а бенефіціаром вказана компанія "Автозапчастина-маркет".

При цьому остання володіє і іншими підрозділами групи "АІС", зокрема "АІС Автоцентр Дніпро", який активно бере участь і в державних тендерах країни.

Раніше УНН повідомляв, що через групу "АІС" в Україні постачають санкційні товари, зокрема заборонені автомобілі і автобуси "Групи ГАЗ" російського бізнесмена, наближеного до Кремля Олега Дерипаски. Далі ці авто реалізуються на майданчиках Prozorro, де закуповуються комунальними підприємствами за державні гроші України.

За даними ЗМІ, група автокомпаній "АІС" записана на різних бенефіціарів, зкорема з офшорів, але фактично належить депутату Дмитру Святашу і його партнеру Василю Полякову.

Більш того, в окупованому Криму, як і раніше, працює "АІС Крим", який очолює Володимир Святаш, батько народного депутата Дмитра Святаша і депутат Харківської обласної ради. При цьому компанія визнає Крим за Росією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП