ukenru
kompaniya-pfizer-rozroblyaye-kurs-iz-trokh-doz-vaktsini-dlya-ditey-vikom-vid-2-do-16-rokiv

Компанія Pfizer розробляє курс із трьох доз вакцини для дітей віком від 2 до 16 років

 • 17483 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Компанія Pfizer заявила в п’ятницю, що пандемія COVID-19 продовжиться і наступного року та оголосила про плани розробити режим вакцинації з трьох доз для дітей віком від 2 до 16 років, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Керівники Pfizer заявили, що компанія вважає, що до 2024 року хвороба має стати ендемічною у всьому світі, тобто вона більше не буде пандемією. Компанія прогнозує, що "COVID потенційно перейде в ендемічний стан до 2024 року".

Оголошуючи про плани розробити режим трьох доз для дітей віком від 2 до 16 років, головний науковий директор Мікаель Долстен сказав, що результати трьох доз для людей старше 16 років показали, що підхід забезпечує більший захист.

Pfizer розробила свою вакцину проти COVID-19 спільно з німецькою компанією BioNTech SE. Компанії розробляють версію своєї вакцини, розроблену для боротьби з варіантом Omicron. Вони очікують розпочати клінічні випробування оновленої вакцини в січні, заявили керівники Pfizer.

Доповнення

Німеччина, Ірландія, Швейцарія та Данія рухаються в бік подальших обмежень на поїздки, слідуючи Франції, яка цього тижня закрила свої кордони для більшості британців-нерезидентів.

Швейцарія з понеділка до 24 січня розширить вимогу щодо пред’явлення підтвердження вакцинації або одужання від коронавірусу, щоб отримати доступ до критих закладів, таких як ресторани, тоді як на дискотеках і в барах вимагатимуть негативний результат тесту.

Оскільки новий варіант становить п’яту частину щоденних випадків, уряд Данії запропонував закрити театри, кінотеатри, парки розваг і конференц-центри, а також обмежити великі натовпи в магазинах за сім днів до Святвечора.

У Данії за 24 години до вечора четверга було зафіксовано майже 3 000 випадків Omicron, що вдвічі більше, ніж за попередній день, тоді як загальна кількість заражених за добу побила ще один рекорд. Парламент Данії повинен схвалити запропоновані обмеження, перш ніж вони можуть бути запроваджені.

Згідно з правилами, які можуть бути оголошені пізніше в п’ятницю, мандрівники до Німеччини з Великої Британії повинні будуть перебувати на двотижневому карантині, повідомив представник міністерства охорони здоров’я Німеччини.

Додамо

З тих пір, як коронавірус з’явився в Ухані, майже два роки тому, у всьому світі від COVID-19 померло понад 5 мільйонів людей та було зареєстровано понад 272 мільйони випадків.

Понад 8,5 мільярда доз вакцин проти COVID-19 було введено в усьому світі.

Уряди Європейського Союзу погодилися замовити понад 180 мільйонів доз адаптованої версії вакцини, яку розробляють BioNTech і Pfizer.

Українські Національні Новини

Новини Світу