kompaniia-firefly-aerospace-uspishno-zapustyla-raketu-iz-suputnykom-korporatsii-lockheed-martin

Компанія Firefly Aerospace успішно запустила ракету із супутником корпорації Lockheed Martin

 • 48028 переглядiв

Компанія Firefly Aerospace успішно запустила ракету Alpha із супутником Tantrum компанії Lockheed Martin, продемонструвавши швидке калібрування датчиків на орбіті. Запуск відбувся з авіабази Ванденберг у Каліфорнії.

Американська приватна компанія Firefly Aerospace успішно запустила ракету-носій Alpha із супутником Tantrum корпорації Lockheed Martin. Супутник оснащеним широкосмуговою електронно-керованою антеною. Про це компанія повідомила у своєму Twitter, передає УНН.

Деталі

Ракета стартувала з майданчика на базі Військово-повітряних сил США Ванденберг у штаті Каліфорнія о 09:32 за місцевим часом. Це четвертий запуск Firefly Aerospace. Як пояснила компанія, антена супутника Tantrum продемонструє більш швидке калібрування датчиків на орбіті.

Доповнення

Firefly Space Systems була заснована у 2014 році. Після банкрутства у 2017 році її придбала компанія українського підприємця Максима Полякова , після чого її було перейменовано на Firefly Aerospace, проте на початку 2022 року її викупила американська AE Industrial Partners. Штаб-квартира компанії знаходиться в Остіні (штат Техас).

Тайконавти "Шеньчжоу-17" здійснили перший вихід у відкритий космос22.12.23, 11:58

Лілія Подоляк

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: армійці рф атакували регіон 16 разів впродовж доби

     • 40072 переглядiв

    Україна повернула з Росії чотирьох громадян — Лубінець

     • 32038 переглядiв

    Атака дронів на Одещину: всі 7 ворожих цілей збиті

     • 32310 переглядiв