kompanii-tesla-dozvolyly-rozshyryty-zavod-u-nimechchyni

Компанії Tesla дозволили розширити завод у Німеччині

 • 15018 переглядiв

Міністерство навколишнього середовища землі Бранденбург схвалило план американської компанії Tesla щодо розширення її єдиного в Європі заводу, розташованого поблизу Берліна. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Деталі

Американському виробнику електромобілів Tesla дозволено розширити свій єдиний завод у Європі з метою нарощування виробництва. В результаті американська компанія зможе достроково розпочати перші будівельні роботи в Грюнхайді під Берліном.

При цьому дозвіл влади Бранденбурга поширюється лише на розширення виробництва на існуючій території заводу без вирубки лісу. Воно не стосується запланованого розширення території для будівництва вантажного термінала, що викликало протести.

Доповнення

Tesla планує подвоїти щорічне виробництво електромобілів у Грюнхайді з півмільйона до мільйона одиниць. Досі вдавалося досягти лише показника 300 тисяч електромобілів на рік. Компанія американського мільярдера Ілона Маска виробляє електромобілі у Грюнхайді з березня 2022 року. На цьому підприємстві працює близько 12 тисяч осіб.

Заплановане скорочення робочих місць на Tesla у всьому світі на тлі просідання ринку електромобілів торкнулося сотні робочих місць у Грюнхайді. У квітні Tesla повідомило про закриття цього заводу 400 місць. Проте компанія планує у майбутньому нарощувати виробництво.

Екологи та місцеві жителі дуже стурбовані планами Tesla, оскільки завод у Грюнхайді частково знаходиться у заповідній зоні. Компанія має намір побудувати ще одне велике заводське приміщення та оптимізувати існуючі потужності.

Tesla планує відкласти липневі слухання, щодо зарплатні Ілона Маска – Bloomberg24.06.24, 00:21

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Компанії Tesla дозволили розширити завод у Німеччині

     • 15018 переглядiв

    Ураган "Берил" обрушився на Мексику

     • 15598 переглядiв