ukenru
komitet-yevroparlamentu-skhvaliv-ugodu-pro-partnerstvo-z-virmeniyeyu

Комітет Європарламенту схвалив угоду про партнерство з Вірменією

 • 8576 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Комітет Європарламенту із закордонних справах Європейського парламенту схвалив угоду про всеосяжне і розширене партнерство між Вірменією та ЄС, відкривши можливість для більш глибокого співробітництва в різних сферах. Депутати Європарламенту підтримали угоду 55 голосами "за", 2 "проти", ще 7 утрималися. Про це повідомляє УНН з посиланням на Новини Вірменії.

Члени Комітету закликають Вірменію домогтися значного прогресу щодо свободи ЗМІ, незалежності судових органів, боротьби з корупцією і відмиванням коштів, ухилення від сплати податків і олігархічного контролю. Вони нагадують, що відступ від цінностей ЄС, таких як демократія, верховенство закону або права людини, може спровокувати призупинення дії угоди.

Депутати Європарламенту вітають громадян Вірменії в зв'язку з недавнім мирним переходом влади і вітають самовідданість, виявлену правоохоронними органами, хоча деякі необгрунтовані арешти мирних демонстрантів викликають стурбованість.

Вони вітають Нікола Пашиняна з обранням на посаду нового прем'єр-міністра Вірменії і розраховують на розширення співпраці. Депутати Європарламенту висловлюють жаль, що Угода не може включати зняття тарифних бар'єрів через членство Вірменії в Євразійському економічному союзі.

Як повідомляв УНН, масові мітинги і ходи проходили в Вірменії з 16 квітня. Через акції протесту 23 квітня подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, обраний на пост прем'єр-міністра.

Нагадаємо, 8 травня, після декількох тижнів масових протестів, лідер опозиційного руху "Елк" Нікол Пашинян був обраний прем'єр-міністром Вірменії на спеціальному засіданні парламенту країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу