ukenru
komitet-vr-zavershiv-robotu-nad-zakonoproektom-pro-media

Комітет ВР завершив роботу над законопроектом про медіа

 • 15940 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики завершив роботу над законопроектом "Про медіа" №2693-д, над яким працювали пів року. Розгляд законопроекту перенесли на 1 липня. Про це у Facebook написала заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передає УНН.

"Сьогодні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики збирався на засідання, щоб розглянути найбільш фундаментальний законопроект 2693-д "Про медіа" і нарешті його зареєструвати. Це оновлена редакція, над якою робоча група спільно з депутатами, представниками індустрії, експертами Ради Європи та всіма зацікавленими особами працювала близько 6 місяців", - написала Кравчук.

Також вона додала, що за наполяганням колег з опозиційних фракцій розгляд було перенесено на 1 липня, щоб за тиждень всі охочі мали змогу якомога детальніше ознайомитися з текстом і сформувати відповідні позиції.

"Ми свідомо пішли на такий крок, адже проект дійсно є результатом розумного консенсусу між законопроектувальниками та індустрією, всі суперечності та конфлікти вдалося вирішити шляхом конструктивної дискусії. Дякуємо робочій групі за наполегливу і невтомну працю", - додала Кравчук.

Нагадаємо, як повідомив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко, законопроект про медіа потрібно ухвалити, але його треба зробити більш ліберальним та з визначенням поняття "мова ворожнечі".

Українські Національні Новини

Політика