komitet-vr-z-natsbezpeky-planuie-provesty-zasidannia-dlia-vyvchennia-kiberataky-na-kyivstar

Комітет ВР з нацбезпеки планує провести засідання для вивчення кібератаки на Київстар

 • 128164 переглядiв

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки планує провести засідання та обговорити кібератаку на "Київстар", яка спричинила масштабні перебої з мобільним зв'язком та інтернетом. На засідання будуть запрошені представники "Київстару" та правоохоронних органів.

Голова підкомітету з кібербезпеки комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Олександр Федієнко в коментарі УНН повідомив, що комітет планує провести засідання для вивчення інциденту з хакерською атакою на мережу мобільного оператора "Київстар", що спровокувала масштабний збій.

Деталі

Як повідомив Федієнко, комітет з питань цифрової трансформації планує провести засідання щодо питання навколо кібератаки на "Київстар", але коли саме, нардеп не уточнив.

"Треба, щоб були зроблені якісь висновки", - сказав Федієнко, коментуючи можливе засідання комітету.

За його словами, на майбутнє засідання комітету планується запросити представників "Київстару" та правоохоронців.

Нагадаємо

Вчора у "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою. Сьогодні мобільний оператор "Київстар" планує відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації розслідують інцидент з хакерською атакою на мережу мобільного оператора "Київстар".

Відповідальність за вчорашню атаку на мобільний оператор "Київстар" взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Павло Башинський

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Дефіциту електроенергії в Україні немає - Міненерго

     • 29869 переглядiв