komitet-vr-mozhe-rozghlianuty-pytannia-operatsii-v-krynkakh-na-khersonshchyni

Комітет ВР може розглянути питання операції в Кринках на Херсонщині

 • 67969 переглядiв

Депутатка Соломія Бобровська заявила про намір порушити питання операції в Кринках на засіданні комітету ВР з питань безпеки. Вона підкреслила недостатню увагу до цього напрямку та необхідність оцінки ефективності операції.

Питання операції в Кринках на Херсонщині, ймовірно, розгляне комітет Верховної Ради з питань безпеки, оборони і розвідки. Про це заявила в ефірі Радіо Свобода народна депутатка України із фракції "Голос", членкиня цього комітету Соломія Бобровська, передає УНН.

Деталі

"Кринки як окреме питання не було наразі винесено, але це зробить хтось з моїх колег або я. Як на мене, цей напрям був висвітлений, напевне, найменш з усіх. І такої уваги найменше приділено за всю цю операцію та з кінця жовтня місяця. Хоча насправді ще тоді треба було бити в набат і повідомляти, що насправді особовий склад ішов без доведення належного задачі, по-перше, по-друге, без відповідного забезпечення", – сказала Соломія Бобровська.

Депутатка зазначила, що питання операції в Кринках потребує "окремої уваги" і висловила сподівання, що воно буде розглянуте профільним парламентським комітетом.

"Я надіюся, що буде розглянути на комітеті, тому що це такий самий напрям, як і інші – Харківський, Донецький, Луганський, Запорізький. Тим паче Херсонщина – один з можливих наших, мабуть, коридорів чи клинів до автономної республіки (Крим). Зі свого боку порушу це питання на комітеті. Дуже би хотілося зрозуміти ефективність, зусилля, втрати, доречність.. і що вона (операція – ред.) показала", – додала Бобровська.

Також, за даними депутатки, українські позиції в Кринках залишаються, українські військові повністю виведені не були, операція не завершена.

Раніше цього тижня медіа повідомили, що українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. За даними джерела Суспільного, це відбулось ще кілька тижнів тому. Генеральний штаб офіційно це не підтверджував.

Плетенчук про Кринки: ситуація є стабільною, жодних успіхів у ворога немає27.05.24, 11:51

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі