ukenru
komitet-rekomenduye-vr-zminiti-zakonodavstvo-u-sferi-povodzhennya-z-nebezpechnimi-vidkhodami

Комітет рекомендує ВР змінити законодавство у сфері поводження з небезпечними відходами

 • 7076 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону “Про внесення змін до деяких законів щодо поводження з небезпечними відходами”, повідомляє УНН з посиланням на інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Метою цього законопроекту є створення послідовного, адаптованого до вимог європейського та національного законодавства механізму поводження з небезпечними відходами: від отримання ліцензії до здійснення господарської діяльності.

Проектом пропонується усунути нормативні колізії, що виникли із прийняттям Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності", з одного боку, та нормами спеціального законодавства про відходи, з іншого.

Нагадаємо, вказаний законопроект також підтримав міністр екології та природних ресурсів.

За словами співавтора законопроекту Сергія Тригубенка, ініціатива зокрема передбачає посилення контролю Міністерства екології та природних ресурсів за сферою, надавши ековідомству повноваження на здійснення доліцензійних перевірок підприємств, що претендують на поводження з небезпечними відходами.

Українські Національні Новини

Політика