ukenru
komitet-pa-obsye-skhvaliv-rezolyutsiyu-proti-pivnichnogo-potoku-2

Комітет ПА ОБСЄ схвалив резолюцію проти "Північного потоку - 2"

 • 10645 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї (ПА) Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) схвалив на засіданні в неділю резолюцію, в якій в тому числі виражена "особлива стурбованість" можливим використанням трубопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік" в політичних цілях, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Цей пункт за пропозицією делегації членів Конгресу США був включений в резолюцію з питання енергетичної безпеки в регіоні ОБСЄ. Згідно з текстом, ПА ОБСЄ "висловлює особливу стурбованість з приводу проектів "Північний потік - 2" і "Турецький потік" і їх потенційного використання як засобів політичного і економічного примусу залежних від поставок держав-учасників".

У тексті резолюції також наголошується, що "залежність від одного джерела поставок енергоресурсів ставить під загрозу енергетичну безпеку і надійність поставок, створюючи тим самим сприятливе середовище для можливих зловживань на енергетичних ринках". Крім того, ПА ОБСЄ закликає країни-учасниці утриматися від використання ресурсів в якості "інструмента підпорядкування або здійснення впливу на країни, які залежать від імпорту, здійснення поставок або транзиту енергоресурсів".

Прийняті комітетами ПА ОБСЄ резолюції увійдуть в підсумкову декларацію 28-й сесії асамблеї, яка завершиться в понеділок у Люксембурзі.

Як повідомляв УНН, Комітет ПА ОБСЄ схвалив резолюцію щодо мілітарізації Росією Криму.

Українські Національні Новини

Політика