ukenru
komitet-arbitriv-i-premyer-liga-povinni-koristuvatisya-peredovimi-tekhnologiyami-var-pavelko

Комітет арбітрів і Прем'єр-Ліга повинні користуватися передовими технологіями VAR - Павелко

 • 10102 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Президент Федерації футболу України Андрій Павелко розповів, хто буде фінансувати впровадження системи VAR в Україні, передає УНН.

За його словами, для цього будуть залучатися кошти спонсорів і партнерів.

"Ми будемо залучати спонсорів, партнерів. Обов'язково будемо знаходити фінансування. Там не такі великі гроші, як на всю систему. Якщо потрібно VAR на кожному стадіоні, то це коштує 2-3 мільйони. Звичайно ж, ні у кого таких грошей немає. Але у нас немає чіткості і в питанні стадіонів: ми не можемо сказати, що тільки ті чи інші можуть приймати матчі Прем'єр-ліги. Клуби змінюються, одні заходять, інші виходять. Тому, нам потрібен план Б", - сказав він.

Президент ФФУ уточнив, що Україна, в питанні впровадження VAR, швидше за все, візьме приклад з Польщі.

"Ми звернулися до такого варіанту, як використовується в Польщі. Перші такі мікроавтобуси ми закупимо самі. Для початку треба 2-3, ми їх протестуємо. А далі вже Прем'єр-ліга буде приймати рішення, чи потрібно збільшувати їх кількість, чи залучати додаткові інвестиції, навантажувати телекомпанії чи ні. Це вже буде переговорний процес Прем'єр-ліги. А перший крок повинні зробити ми, щоб Комітет арбітрів і Прем'єр-ліга користувалися передовими технологіями VAR", - повідомив Павелко.

VAR - система відеодопомоги арбітрам - технологія в футболі, що дозволяє головному арбітру приймати рішення в спірних моментах матчу за допомогою відеоповторів. Офіційно включена до Правил гри в футбол в 2018 році після серії випробувань на міжнародних турнірах.

Як писав УНН, УЄФА може ввести відеоповтори в нинішній Лізі чемпіонів.

Українські Національні Новини

Спорт