komisiya-z-lavri-napisala-zayavu-v-politsiyu-cherez-pereshkodzhannya-yikh-roboti-pravookhorontsi

Комісія з Лаври написала заяву в поліцію через перешкоджання їх роботі - правоохоронці

 • 690499 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Комісія, яка прибула до Києво-Печерської Лаври для опечатування вивільнених корпусів, написала заяву до поліції через перешкоджання їй виконувати свою роботу. Про це у коментарі УНН повідомила пресофіцер Печерського управління поліції ГУНП у Києві Оксана Тищенко.

Цитата

«Наразі ситуація спокійна. Сутичок та правопорушень ніяких не було, просто віряни там заблокували вхід до одного з корпусів, де мала працювати комісія. Тому комісія, я так розумію, сьогодні туди не потрапила», - сказала Тищенко.

На запитання, чи комісія написала заяву до поліції, Тищенко відповіла: «Так. Вони звернулися до поліції, щоб зафіксувати сам факт, що вони не змогли потрапити (до корпусів Нижньої лаври – ред)».

Як повідомляє Радіо Свобода з місця події, комісія покинула Лавру, написавши заяву в поліцію.

Доповнення

Сьогодні, 4 липня, до Києво-Печерської Лаври прибула комісія заповідника для опечатування вивільнених корпусів. Як повідомляв в.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко, було перешкоджання їх роботі з боку присутніх на території людей.

29 березня 2023 року заповідник розірвав договір про безоплатне користування майном зі Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою. Розірвання договору в односторонньому порядку передбачено умовами, вказаними у ньому.

Комісія Мінкульту по 5 червня вела роботу з інвентаризації та приймання майна Києво-Печерської Лаври. Після цього українська православна церква московського патріархату повинна була протягом 3 робочих днів повернути майно заповідника Лавра.

12 червня Мінкульт повідомив, що УПЦ МП досі не передала ключі до всіх 79-ти об'єктів держмайна в Лаврі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі