komanduvach-povitryanikh-sil-privitav-voyiniv-iz-profesiynim-svyatom

Командувач Повітряних Сил привітав воїнів із професійним святом

 • 230288 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Щороку у першу неділю серпня в Україні відзначають День Повітряних Сил. Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук привітав військовослужбовців із професійним святом та опублікував відео, передає УНН.

Деталі

У відео Микола Олещук подякував кожному воїну за мужність на війні. Він відзначив, що Повітряні Сили знищили понад 3500 повітряних цілей ворога: 350 літаків та гелікоптерів, 1200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад 2000 безпілотників і 13 «Кинджалів».

Українські льотчики здійснили понад 14 тисяч бойових вильотів, знижуючи окупантів, як у небі, так і на землі.

Цитата

«Дякую кожному пілоту, який сьогодні б’є ворога ще на радянському літаку, але сподіваюсь скоро пересяде на F-16. Кожному зенітнику, який воює чи то на Patriot, чи то та старій С-300, кожному інженеру, медику, зв’язківцю, розвіднику, курсанту та солдату», — сказав Командувач Повітряних Сил.

Доповнення

За півтора роки війни понад 3200 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 40 із них стали героями України.

«Сьогодні День Повітряних Сил… і я хочу подякувати усім вам! Усім, хто захищає небо від російського вторгнення! Дякую за стійкість, витримку та підтримку усім українцям! Дякую партнерам за допомогу! Працюємо далі!», — сказав Микола Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ найближчі місяці західні партнери можуть тиснути на Україну з метою пошуку миру шляхом переговорів – NYT

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Світовий океан встановив новий температурний рекорд

     • 484977 переглядiв

    Двоє ветеранів США загинули на війні в Україні

     • 348948 переглядiв