ukenru
komanduvach-pidhotovkoiu-sukhoputnykh-viisk-zsu-zaiavyv-pro-vidstavku

Командувач підготовкою Сухопутних військ ЗСУ заявив про відставку

 • 41569 переглядiв

Віктор Ніколюк, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, оголосив про свою відставку, щоб очолити одне із з'єднань та один із напрямків фронту.

Командувач підготовкою Сухопутних військ ЗСУ Віктор Ніколюк повідомив про свою відставку. Ніколюк заявив, що наразі планує очолити одне зі зʼєднань та один із напрямків фронту. Про це він написав у Facebook, передає УНН

Складаю з себе повноваження командувача Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ та бажаю своєму наступнику продовжувати нарощувати той потенціал, який ми спільно напрацювали за рік

-написав Ніколюк.

Він вказав, що нинішній час вимагає з кожного українця, а, особливо, військового, докладати максимум і більше зусиль для перемоги над російським ворогом. 

"І все це планую зробити, очоливши одне зі зʼєднань та один із напрямків фронту", - додав Ніколюк. 

Довідково 

Віктор Ніколюк народився 19 жовтня 1975 року у селі Шишкине на Кіровоградщині. Ніколюк у 1996 році закінчив Харківське гвардійське вище командне танкове училище, а у 2007-му - Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. 

Під час служби в лавах Збройних Сил України командував розвідувальною ротою, танковим батальйоном та механізованим полком в навчальному центрі "Десна", був начальником штабу 93-ї ОМБр, а згодом — командиром 92-ї ОМБр.

У березні 2017 року Віктор Ніколюк був призначений начальником 169-го навчального центру.  5 грудня 2018 року присвоєно військове звання генерал-майора.  З жовтня 2021 року по березень 2023 року був  командувачем ОК "Північ".

В березні 2023 року призначений командувачем Командування підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.