ukenru
komanduvach-os-situatsiya-na-peredoviy-na-donbasi-zalishayetsya-skladnoyu

Командувач ОС: ситуація на передовій на Донбасі залишається складною

 • 10189 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Ситуація на лінії зіткнення на Донбасі залишається складною, при цьому частини Об’єднаних сил готові ефективно протистояти будь-яким провокаціям окупанта. Про це заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв за підсумками відвідування передових позицій українських військових безпосередньо на лінії зіткнення на сході України. Про це УНН повідомили у прес-центрі ООС.

Так, у період з 11 по 29 травня командувач Об’єднаних cил, а також його заступники, командири ОТУ, офіцери штабів разом з командирами бригад та батальйонів здійснили практичну перевірку готовності до дій за призначенням визначених сил і засобів, включаючи передові підрозділи, резерви, засоби посилення та підтримки.

"Під час роботи основну увагу приділили питанням взаємодії військових частин, що діють на передньому краї з підрозділами підтримки. Ситуація на лінії зіткнення залишається складною, ворог продовжує обстріли українських позицій, а також мирних міст та селищ. Ми системно працюємо над тим, щоб зупинити зухвалі дії з боку окупантів. За результатами двотижневої роботи висновок наступний: частини Об’єднаних сил готові ефективно протистояти будь-яким провокаціям ворога", - зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв, підсумовуючи відвідування передових позицій.

Як зазначається, під час роботи на позиціях першого ешелону було вирішено низку практичних питань щодо підвищення боєготовності та боєздатності військових частин та підрозділів. Ця робота має на меті подальший розвиток спроможностей Об’єднаних сил та підвищення їх готовності до виконання поставлених завдань із створення умов для відновлення миру і відродження Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, минулої доби, 29 травня, бойовики на Донбасі 36 разів порушували режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП