ukenru
komandnimi-zusillyami-mi-privezemo-vse-scho-potribno-dlya-peremogi-kuleba-pro-viziti-zelenskogo

Командними зусиллями ми привеземо все, що потрібно для перемоги: Кулеба про візити Зеленського

 • 655444 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України за підсумками візитів президента Володимира Зеленського до Великої Британії, Франції та Бельгії заявив, що командними зусиллями українські посадовці привезуть до Києва "все, що потрібно для перемоги". Про це пише УНН, посилаючись на Facebook глави зовнішньополітичного відомства.

Деталі

За словами Кулеба, за лаштунками зустрічей західні посадовці висловлювали наступні тези:

  • "Європа - це Україна, Україна - це Європа";
  • "Ми знайдемо юридичний та життєздатний шлях направлення заморожених російських грошей на компенсацію збитків України;
  • "путін має понести відповідальність за агресію. Є політична воля створити спеціальний трибунал";
  • "Президенте Зеленський, ви взірець лідерства у часи війни";
  • "Багато речей здавалися нам неможливими, а Україна показала, що усе можливо";
  • "Ми дамо вам все, що потрібно для перемоги, включно з літаками";
  • "путін зробив ставку на те, що з часом ми втратимо інтерес, а це означає лише одне - ми будемо ще сильніше вас підтримувати ніж будь-коли";
  • "Україна повинна перемогти".

Кулеба зауважив, що протягом 48 годин Зеленський відвідав Лондон, Париж та Брюссель., щоб Захід надав Україні танки, далекобійні ракети, бойові літаки, а також  "покарав росію за зло, яке вона принесла" на українські території.

Цитата

"В усіх трьох столицях я постійно думав про наших солдатів в окопах під Бахмутом, Кремінною, Гуляйполем та наших громадян на окупованих територіях, які мають знати: все це буде, а ви зараз маєте триматися.Командними зусиллями ми привеземо все, що потрібно для перемоги.

Я вже говорив про це і повторюю це абсолютно відповідально. Попереду ще багато дискусій, технічних проблем, які треба вирішити з партнерами, логістика та стабільність постачань. Але все це буде. І це буде перемога", - наголосив міністр.

Нагадаємо

Наступні тижні для України будуть вирішальними, тому Європейський Союз повинен підтримувати Україну за трьома напрямками, заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі.

Українські Національні Новини

Політика