kolyshni-ukrainski-viazni-uspishno-peretnuly-rosiisko-hruzynskyi-kordon-pislia-zatrymky

Колишні українські в'язні простояли на російсько-грузинському кордоні понад два тижні

 • 44706 переглядiв

Двадцять колишніх ув'язнених з України впродовж кількох тижнів перебували на грузинському кордоні без опалення, але згодом їм вдалося перетнути кордон Грузії та надалі вони матимуть змогу повернутися додому.

На російсько-грузинському кордоні застрягли 20 колишніх в'язнів з України. Чоловіки жили в нейтральній зоні на грузинському КПП "Дар'ялі" - кілька людей у підвальному приміщенні, де немає опалення. Деякі з них чекали пропуску понад два тижні. Про це повідомляють грузинські медіа з посиланням на дані волонтерів із проєкту Volunteers Tbilisi, передає УНН.  

Доповнення

За даними волонтерів близько 17:00 українцям вдалося благополучно перетнути кордон, і вони вже прямують до Тбілісі, де отримають документи, щоб повернутися додому.

Контекст

20 колишніх в'язнів з України застрягли на грузинському кордоні. кордоні.

За інформацією проекту допомоги українцям Volunteers Tbilisi, від початку листопада колишні в'язні з України, які хотіли потрапити до Грузії, жили в нейтральній зоні на КПП "Дар'ялі" - їх не пускали в країну. Кілька людей ночували в підвальному приміщенні, де немає опалення.

Чоловіки перебували на кордоні від 3 до 18 днів. Усього  20 осіб.

Кілька людей там - кримчани, вони опинилися в ув'язненні до анексії, а після їх перевели в Херсон. На руках із документів: довідка про звільнення і папір про підтвердження особи 

- цитують слова волонтерки грузинські ЗМІ.

Нагадаємо

За інформацією російських медіа, засуджених із Херсона часто депортують із росії в інші країни, найчастіше в Грузію.

Згідно з даними грузинських ЗМІ не рідко в процесі депортації колишні ув'язнені з України застрягають на Верхньому Ларсі. В серпні в такому становищі опинилися шестеро осіб, депортованих із росії; у жовтні - 7. У першому випадку знадобилося 11 днів, у другому - два тижні, для розв'язання питання і пропуску їх через територію Грузії.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Хлопок" у Рязані: авіабазу Дягілєво атакували бпла - росЗМІ

     • 31142 переглядiв

    Прокуратура оскаржила вирок актору Остапу Ступці

     • 34930 переглядiв