ukenru
kolishnomu-meru-mikolayeva-povidomili-pro-pidozru-u-rozkradanni-2-5-mln-dolariv-ssha

Екс-меру Миколаєва повідомили про підозру у розкраданні 2,5 млн доларів США

 • 12053 переглядiв

МИКОЛАЇВ-КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Прокуратура Миколаївської області повідомила колишньому Миколаївському міському голові Олександру Бердникову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу Украіни, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

Раніше О.Бердникова вже було визнано винним у заволодінні шахрайським шляхом та шляхом зловживання службовим становищем 2,5 млн дол. США, які були громадянином республіки Південна Корея інвестовані у розвиток сільського господарства Миколаївської області, та засуджено до 8 років позбавлення волі.

"Проте з процесуальних моментів щодо допиту потерпілого – громадянина республіки Південна Корея, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ кримінальну справу направлено на додаткове розслідування. Лише зараз вдалося допитати потерпілого у справі, який підтвердив, що екс-посадовець незаконно заволодів інвестиціями. Зазначене стало підставою повідомити екс-меру О.Бердникову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч.4 ст.190 КК України , ч. 5 ст.191 КК України, ч. 3 ст. 209 КК Украіни та ч. 2 ст. 366 КК України", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу.

Як повідомляв УНН, житомирського чиновника підозрюють у півмільйонній розтраті бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП