ukenru
kolishniy-zastupnik-genprokurora-khoche-ponovitisya-na-posadi-cherez-sud

Колишній заступник генпрокурора оскаржує своє звільнення з ГПУ у суді

 • 18839 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Ексзаступник генерального прокурора України Сергій Кізь намагається через суд поновитися на колишній посаді, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Окружного адміністративного суду міста Києва.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Сергія Кізя до Генеральної прокуратури України. Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Генпрокурора від 25 вересня 2019 року про звільнення його з посади заступника Генпрокурора та поновити його на цій посаді", - йдеться у повідомленні.

На думку Кізя, рішення про його звільнення суперечить положенням Конституції України, є протиправним та з цих підстав підлягає скасуванню. Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Додамо, що 26 вересня пресслужба ГПУ опублікувала повідомлення про звільнення з посад заступників Генпрокурора Сергія Кізя та Юрія Столярчука.

"У зв’язку зі вступом в дію Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 25 вересня 2019 року підписав накази про звільнення з посад заступників Генерального прокурора С. Кізя та Ю. Столярчука", - йшлося  в повідомленні.

Як повідомляв УНН, Рябошапка повідомив, що "люстровані" прокурори можуть повернутися на свої посади через рішення ЄСПЛ.

Українські Національні Новини

Політика