ukenru
kolishniy-ekonomichniy-radnik-putina-povne-naftove-embargo-zupinit-viynu-protyagom-misyatsya

Колишній економічний радник путіна: повне нафтове ембарго зупинить війну протягом місяця

 • 218964 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Андрій Ілларіонов, колишній головний економічний радник президента росії володимира путіна, пояснив CNN, чому, на його думку, повне ембарго на російську нафту швидко покладе край війні в Україні, передає УНН.

Деталі

Нещодавно Ілларіонов заявив ВВС, що якщо західні країни введуть "справжнє ембарго" на експорт нафти та газу з росії, війна в Україні, ймовірно, буде зупинена протягом місяця або двох".

Цитата

"Я думаю, що це дуже важливий невійськовий інструмент впливу на процес прийняття рішень у Кремлі", - сказав Ілларіонов кореспондентові CNN.

"Причина дуже проста. Наразі прямі доходи від експорту нафти і газу з росії (розглядаються) як близько 40% усіх доходів бюджету у росії. Враховуватимуться прямі та непрямі доходи - майже 60% усіх доходів федерального бюджету".

Далі Ілларіонов пояснив умови, необхідні для створення достатнього економічного тиску, щоб зупинити війну.

"Припускаючи, що ці доходи істотно скоротяться внаслідок запровадження повного ембарго на експорт енергоносіїв з росії, ми розуміємо, що воно не може бути абсолютно повним, тому що у нас є Китай, можливо, ще якісь дрібніші споживачі, тим не менше, це торкнеться основної маси імпортерів енергоресурсів з росії", - сказав він.

"І якщо припустити, що росія на даний момент не має доступу до кредитного ринку через санкції, і якщо припустити, що золотовалютні резерви центрального банку росії заморожені, то російський уряд, уряд путіна не має ресурсів для фінансування витрат", - продовжив він.

Ілларіонов зазначив, що всі ці витрати будуть змушені "скоротити на 40–50%", чого ще у 1990-ті роки не було.

"От чому режим опиниться в такому становищі, що йому потрібно буде припинити операції, шукати якесь перемир'я і провести якісь переговори з Україною", - продовжив він.

Українські Національні Новини

Суспільство