ukenru
kobolyev-maye-do-kintsya-tizhnya-vnesti-sche-123-mln-grn-zastavi-inakshe-zapobizhniy-zakhid-mozhut-zminiti-sap

Коболєв має до кінця тижня внести ще 123 млн грн застави, інакше запобіжний захід можуть змінити - САП

 • 604361 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Ексголова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв до кінця поточного тижня має внести залишок застави у сумі майже 123 млн гривень. Як повідомили журналісту УНН у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, невнесення застави у визначеному судом розмірі може бути підставою для зміни підозрюваному запобіжного заходу.

Деталі

Так, у САП повідомили, що стороною захисту надано відомості про внесення за підозрюваного застави у сумі - 107 082 431,78 гривень. Водночас, як ухвалою Апеляційної палати ВАКС від 01.03.23, так і ухвалою слідчого судді ВАКС, підозрюваного зобов'язано внести заставу в сумі понад 229 млн гривень. Залишок коштів Коболєв має сплатити до 19 березня.

Цитата

“Невнесення застави у визначеному судом розмірі може бути підставою для зміни підозрюваному запобіжного заходу. Вказане питання наразі вирішується та буде залежати, у тому числі, від подальшої процесуальної поведінки підозрюваного зокрема і внесення ним несплаченої суми застави. Разом з тим прокурор не може погодитись із наданими підозрюваним поясненнями причин невнесення ним застави”, – пояснили у структурі.

Доповнення

14 березня ВАКС розглянув клопотання щодо зміни запобіжного заходу ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву і наклав на підозрюваного додатковий обов’язок носити електронний браслет.

19 січня Андрію Коболєву повідомили про підозру у зловживанні своїм службовим становищем, через забезпечення собі виплатт премій вище за максимально допустиму на понад 229 млн грн.

У лютому 2022 року ДБР проводило обшук вдома у Коболєва. У ДБР, коментуючи обшуки, повідомили, що слідчі здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП