kndr-zapustila-balistichnu-raketu-ta-pidnyala-viyskovi-litaki-bilya-kordonu-z-pivdennoyu-koreyeyu

КНДР запустила балістичну ракету та підняла військові літаки біля кордону з Південною Кореєю

 • 151131 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Північна Корея в п'ятницю запустила балістичну ракету малої дальності в море біля свого східного узбережжя, що стало останнім кроком у ескалації напруженості з боку ядерної країни, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомляється, Південна Корея підняла в повітря винищувачі після того, як група з приблизно 10 північнокорейських військових літаків пролетіла поблизу її кордону, і Північна Корея випустила близько 170 артилерійських снарядів по "морських буферних зонах" біля свого східного і західного узбережжя, повідомив Об'єднаний Комітет начальників штабів Південної Кореї.

Рада національної безпеки Південної Кореї засудила КНДР за ескалацію напруженості, назвавши її дії порушенням двостороннього військового пакту 2018 року, який забороняє "ворожі дії" у прикордонній зоні.

Також, як повідомляється, Сеул запровадив перші за майже п'ять років односторонні санкції проти Пхеньяну, включивши до чорного списку 15 північнокорейських фізичних осіб та 16 установ, які беруть участь у розробці ракет.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив журналістам, що Пхеньян "безладно проводить провокації", пообіцявши розробити контрзаходи.

Нагадаємо

Наприкінці минулого тижня Північна Корея випустила дві балістичні ракети, що стало сьомим подібним запуском Пхеньяном за останній час, що викликало тривогу у Вашингтоні та у його союзників у Токіо та Сеулі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У школах Польщі навчається близько 200 тис. дітей з України

     • 386425 переглядiв

    До України повертаються відремонтовані у Литві САУ PzH 2000

     • 239622 переглядiв