kndr-shukaie-liky-za-kordonom-dlia-kim-chen-yna-ap

КНДР шукає ліки за кордоном для Кім Чен Ина - AP

 • 15935 переглядiв

Північнокорейські чиновники шукають за кордоном ліки, які б допомогли диктатору Кім Чен Ину вирішити проблеми зі здоров'ям.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відновив вагу та страждає від проблем зі здоров’ям, пов’язаних з ожирінням, включаючи високий кров’яний тиск і діабет, і його чиновники шукають нові ліки за кордоном які б допомогли диктатору. Про це повідомляє розвідка Південної Кореї, передає Associated Press, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Кім, який має зріст близько 170 сантиметрів і раніше важив 140 кілограмів, значно схуд у 2021 році, ймовірно, через зміну дієти. Але останні кадри державних ЗМІ показують, що він відновив вагу.

У понеділок Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS), повідомила членам парламенту під час закритого брифінгу, що Кім знову важить близько 140 кілограмів і належить до групи високого ризику певних захворювань.

Як зауважив депутат Лі Сон Кин, за даними NIS, у Кіма з 30 років є ознаки високого тиску і діабету, тож імовірно, що з часом він страждатиме від серцевих захворювань, якщо не дбатиме про здоров'я.

Депутат Пак Сон Вон зазначив, що, на думку розвідки, ожиріння Кіма пов'язане зі зловживанням алкоголем, курінням і стресом.

Згідно з даними розвідки, північнокорейські чиновники намагаються знайти за кордоном ліки для свого лідера.

У розвідці підкреслили, що Північна Корея є однією з найбільш закритих країн світу, тож практично неможливо дізнатися точну інформацію про здоров'я Кіма.

Водночас ця тема перебуває у центрі уваги за межами Північної Кореї, оскільки Кім офіційно не призначив наступника, який би взяв на себе відповідальність за ядерний арсенал країни у разі, якщо чинний лідер буде недієздатним.

Північна Корея погрожує "повністю знищити" своїх ворогів у разі війни28.07.24, 04:41

Популярні

Новини по темі

КНДР шукає ліки за кордоном для Кім Чен Ина - AP

 • 15935 переглядiв

Армія рф атакувала Херсон з дрона, постраждав чоловік

 • 26643 переглядiв

У вівторок відключень світла не заплановано - ДТЕК

 • 19611 переглядiв