ukenru
klychko-ohlianuv-bahatopoverkhivku-yaka-postrazhdala-vnaslidok-nichnoi-ataky-rf-po-kyievu

Спочатку експерти обстежать опорні конструкції багатоповерхівки: Кличко про можливе відновлення пошкодженого через атаку рф будинку

 • 45485 переглядiв

Фрагменти російської ракетної атаки на Київ пошкодили інфраструктуру, включаючи житловий будинок і дитячий садок; 53 людини отримали поранення. Мер Кличко оглянув місце події та обговорив питання житла для переселенців.

Сьогодні вночі в результаті атаки рф по Києву уламки балістичної ракети пошкодили інфраструктуру. Мер Києва Віталій Кличко відвідав Дніпровський район, щоб оглянути одну з постраждалих багатоповерхівок. Про це він повідомив у своєму Тelegram, пише УНН.

Деталі

Оглянув житловий будинок в Дніпровському районі, що постраждав вночі від ворожого обстрілу, та поспілкувався з мешканцями

- написав Віталій Кличко.

Він розповів, що мешканців пошкодженого будинку оперативно евакуювали вночі. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, після яких людям дозволять забрати необхідні речі, а вибиті шибки комунальники затягнуть плівкою

Крім того, Кличко прокоментував можливе відновлення багатоповерхівки. За його словами, терміни ремонту будинку залежать від результатів експертизи.

Якщо несучі конструкції будинку неушкоджені, то ми оперативно відновимо житло, аби мешканці якомога швидше повернулись до своїх домівок. Якщо ж пошкодження конструкцій критичні, будемо розглядати варіант капітального відновлення будинку. Також відновлювати доведеться і дитсадок

- пояснив Кличко.

Доповнення

Міський голова також розповів, що цієї ночі  уламки іншої ракети впали й на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Вони зокрема пошкодили будівлю моргу, та завдали незначних ушкоджень корпусу медзакладу.

Нагадаємо

Сили оборони у ніч на 13 грудня знищили у небі над Україною усі 10 ракет, запущені російськими військами по балістичній траєкторії по Києву.

Внаслідок ворожого обстрілу столиці було поранено 53 особи, в тому числі шестеро дітей, та завдано матеріальних збитків у кількох районах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія рф намагалась атакувати об‘єкт критичної інфраструктури в Києві - Єрмак

Ганна Оніщенко

Війна