ukenru
klimpush-tsintsadze-ugorschina-mozhe-pereshkodzhati-yevrointegratsiynim-pragnennyam-ukrayini

Климпуш-Цинцадзе: Угорщина може перешкоджати євроінтеграційним прагненням України

 • 11433 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Угорщина, яка є членом Європейського Союзу, а також НАТО, має можливість для створення перешкод для українських євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень. Про це сьогодні сказала під час брифінгу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент УНН.

"Угорщина як країна-член ЄС, країна-член НАТО, безумовно, має серйозну вагу для того, щоби мати можливість створювати за бажанням якісь перешкоди для українських євроінтеграційних чи євроатлантичних прагнень", - сказала віце-прем'єр.

Водночас, за її словами, є абсолютно тверезий і об'єктивний підхід усіх інших партнерів України, які ідуть на діалог, а також очікують рішення і позицію Венеціанської комісії щодо оцінки "мовної статті".

"Після того будуть очікувати реакції українського парламенту, уряду і Президента щодо врахування тих пропозицій, які будуть висловлені чи не будуть висловлені в рішенні Венеціанської комісії", - зазначила вона.

І.Климпуш-Цинцадзе наголосила, що Україна в межах цивілізованого ефективного обміну думками буде продовжувати вести розмови як з угорцями, так й усіма іншими партнерами. "Надіюся, що така колективна об'єктивна оцінка ситуації допоможе нівелювати такий негативний настрій Угорщини", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон "Про освіту". 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, він набув чинності.

При цьому деякі країни, серед яких Угорщина, розкритикували мовну норму українського закону про освіту, якою передбачається викладання державною мовою з п'ятого класу у школах.

Українські Національні Новини

Політика