ukenru
klimkin-rozpoviv-yak-nadali-pereglyadatimut-dogovori-z-rosiyeyu

Клімкін розповів, як надалі переглядатимуть договори з Росією

 • 7584 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ збирається продовжити роботу над переглядом договорів з Росією, виходячи з інтересів громадян України, відповідно до чіткої стратегії. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми будемо ретельно працювати над переглядом нашої договірно-правової бази з Росією. Як і договір про дружбу і співробітництво, вона має бути ретельно переглянута, але робити це ми будемо відповідно до чіткої стратегії", - заявив міністр.

За його словами, українська сторона не допустить маніпулювання з боку Росії припиненням низки важливих двосторонніх угод, і не дасть зробити так, щоб це йшло на шкоду українським громадянам.

"У своїй стратегії ми будемо керуватися інтересами країни", - додав він.

При цьому Клімкін не назвав конкретні документи, які МЗС планує скасувати чи змінити.

Водночас він додав, що договір про дружбу з РФ дозволив Україні відстоювати свою позицію у численних судових позовах до Росії в міжнародних судах.

Нагадаємо, раніше про те, що Україна повідомила Російську Федерацію про непродовження договору про співпрацю, повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Президент України планує повідомити ООН про припинення дії договору про дружбу з РФ під час свого візиту до Нью-Йорку, де 26 вересня він виступить в Генеральній асамблеї ООН.

Українські Національні Новини

Політика