ukenru
klimkin-pribuv-do-berlina-na-zustrich-goliv-mzs-u-normandskomu-formati

Клімкін прибув до Берліна на зустріч голів МЗС у "нормандському форматі"

 • 5752 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув до Берліна на зустріч голів МЗС у "нормандському форматі". Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Ласкаво просимо до Берліна, пане міністре Павле Клімкін! Це ваш 30-й візит до Німеччини! З нетерпінням чекаю успішної зустрічі на рівні міністрів у "нормандському форматі", - зазначив посол, оприлюднивши фото Клімкіна.

Згодом він зазначив, що напередодні "нормандських" переговорів відбувся "як завжди, дуже відвертий, дружній обмін думками з радником федерального канцлера Німеччини з зовнішньополітичних питань Яном Гекером".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 9 червня наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. 

"Нормандський формат" переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України існує з червня 2014 року. Тоді під час святкування 70-річчя висадки військ союзників у Нормандії лідери Росії, Франції, Німеччини та України вперше провели зустріч у такому форматі. Востаннє очільники дипломатичних відомств чотирьох країн зустрічалися у цьому форматі рік тому, в лютому 2017 року у Мюнхені.

Українські Національні Новини

Політика