ukenru
kiyani-khochut-yizditi-shvidshe-osnovnimi-magistralyami-stolitsi-petitsiya

Кияни хочуть їздити швидше основними магістралями столиці - петиція

 • 11612 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Кияни закликали місцеву владу дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю, вищою 50 км/год. Відповідна  петиція зареєстрована на сайті Київради, передає УНН.

"З 1го січня 2018 року в населених пунктах максимальна швидкість на дорогах обмежена 50 км/год. Дане обмеження може бути актуальним для досить вузьких та спокійних вулиць середмістя, на яких є багато наземних пішохідних переходів, світлофорів тощо.

В той же час в місті є досить велика кількість широких доріг, що часто розділені відбійниками, не містять перехресть, світлофорів, наземних пішоходних переходів, для яких це обмеження стає неефективним та безглуздим. Зокрема: просп. Перемоги, вул. О. Теліги, просп. М. Бажана, Столичне та Наддніпрянське шосе, Велика Окружна дорога та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережах відреагували на ліміт у 50 км/год у місті

З метою приведення швидкісного режиму в місті до актуального стану просимо у найкоротший термін дозволити на таких рух із більш високою швидкістю (для кожного випадку це значення може бути визначено окремо, залежно від стану та особливостей дороги) та позначити це шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків", - йдетсья в тексі петиції.

Петиція була зареєстрована 6 січня 2017 року і зібрала наразі 6тис. 475 підписів. У разі петиція набере 10 тис. підписів, документ розгляне Київрада.

Нагадаємо, кияни закликали мера запустити швидкісний трамвай у місті під землею.

Українські Національні Новини

Київ