ukenru
kivalov-prosit-zvannya-geroya-ukrayini-dlya-zagibloyi-u-vogni-medsestri

Ківалов просить звання Героя України для загиблої у вогні медсестри

 • 7635 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Народний депутат Сергій Ківалов ініціював звернення до Президента України Володимира Зеленського про присвоєння звання Героя України для загиблої у вогні медсестри Юлії Нікіти. Про це УНН повідомила прес-служба народного депутата.

"Саме такі люди, як Юлія Нікіта, медсестра Одеського обласного Центру психічного здоров'я, яка винесла на своїх руках з вогню 52 людини, яка врятувала безпорадних людей ціною свого життя - по-справжньому гідні цього звання. Ми виступили з такою ініціативою і плануємо домогтися результату", - сказав Ківалов.

Політик, почесний президент Міжнародного гуманітарного університету, розповів, що Вчена рада Одеського медичного інституту, що входить до складу МГУ, одноголосно підтримала подання про присвоєння Юлії Олександрівні Нікіті звання Героя України.

Нагадаємо, що під час пожежі, що сталася 10 червня о відділенні № 7 Центру психічного здоров'я, Юлія Нікіта, ризикуючи життям, раз по раз входила в палаючу будівлю, і рятувала тих, хто був нездатний самостійно залишити приміщення. Всього 52 хворих людей.

"Ось як виглядає справжній героїзм, без пафосу, лиску і дутих досягнень. Держава просто зобов'язана привласнити Юлії Нікіті, простій медсестрі, простій українській жінці з великим серцем і розумінням на рівні генетичного коду, що означає любити людей і, не замислюючись, жертвувати собою, - звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" (посмертно). Просто дивно, як ця ініціатива не з'явилася від уряду, Президента або парламенту. І активістів щось не чути. Я вважаю, що це кричуща несправедливість. Мені згадалося, як звання Героя України присвоєно (посмертно) загиблому на сході України, від кулі снайпера, Василю Сліпаку, відзначивши його громадянську позицію. А хіба, людина, яка врятувала життя декількох десятків людей, менш гідна? Адже медсестра зробила справжнісінький подвиг - стільки життів врятувала! Чужих життів. Не пошкодувавши свого власного. Що ж, будемо виправляти помилки держави. Упевнений, нас підтримає вся країна", - резюмував Ківалов.

Українські Національні Новини

Суспільство