ukenru
kiti-ta-pingvini-v-ukrayini-stvorili-vishivanku-dlya-antarktiki

Кити та пінгвіни: в Україні створили вишиванку для Антарктики

 • 12167 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міністерство освіти і науки України та Національний антарктичний науковий центр розробили українську вишиванку спеціально для антарктичної станції "Академік Вернадський". На ній зображенні пінгвіни, кити та ім'я станції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОН.

"Україна посідає особливе місце в Антарктиці – ми є однією з 28 країн-учасниць Договору про Антарктику (загалом його учасниками є 47 держав – ред.), що мають право вето на будь-яке рішення, пов’язане з долею крижаного континенту. Кожен регіон, де представлені українці, має свій особливий орнамент. Ми вирішили, що й Антарктика повинна мати свій, що пов’язуватиме його з нашою державою. Сподіваюся, що з часом цей орнамент житиме своїм життям, змінюватиметься та розвиватиметься – як в кожному з регіонів нашої держави", – розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче запустити нові міжнародні проекти в Антарктиді

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін подарував міністру закордонних справ Данії Андерсу Самуельсену українську вишиту сорочку.

Українські Національні Новини

Суспільство