ukenru
kitay-zvinuvativ-ssha-v-informatsiyniy-viyni-cherez-spravu-z-povitryanimi-kulyami

Китай звинуватив США в "інформаційній війні" через справу з повітряними кулями

 • 1199113 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Пекін назвав звинувачення Вашингтона в шпигунстві "інформаційною війною" після того, як над США була збита китайська повітряна куля. Про це інформує УНН з посиланням на South China Morning Post.

Цитата

"Я думаю, що це частина інформаційної війни, яку США ведуть проти Китаю", - заявила в четвер офіційний представник міністерства закордонних справ Пекіна Мао Нін.

Міжнародна спільнота точно знає, хто насправді є "імперією шпигунства та стеження номер один", додала Мао.

Доповнення

Раніше в середу держсекретар США Ентоні Блінкен назвав повітряну кулю частиною всебічної операції зі спостереження китайців.

"Сполучені Штати були не єдиною метою цієї ширшої програми, яка порушила суверенітет країн на п'яти континентах", - сказав Блінкен на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні. За його словами, США обмінялися інформацією з десятками країн, не уточнивши конкретних подробиць.

Міністерство закордонних справ у Пекіні повторило свою версію цієї справи у четвер. Згідно з заявою, це була цивільна повітряна куля, яка випадково увійшла до повітряного простору США через форс-мажор.

Українські Національні Новини

Новини Світу